Siirry suoraan sisältöön

Luonasi Seura- ja kotipalvelut

Monipuoliset kotipalvelut ja virkistävä seura ikäihmisen arjen iloksi.

Seura- ja kotipalvelut tuovat iloa ja hyvinvointia ikäihmiselle

Teemme yhdessä ikäihmiselle mielekkäitä, hyvinvointia edistäviä asioita. Ikäihmisen luona käy säännöllisesti tuttu ja turvallinen ihminen. Yhdessä vietettyyn aikaan voi sisältyä esimerkiksi seuraavia asioita:  

Seuraa

 • Kiireetöntä seurustelua ja läsnäoloa
 • Yhdessä kahvittelua, leipomista tai ruoanlaittoa
 • Lukemista, pelien pelaamista
 • Valokuvien katselua, jutustelua ja muistelua
 • Musiikin kuuntelua, yhdessä laulamista
 • Kirjastossa, kulttuuri- tai muissa tapahtumissa yhdessä käyntiä
 • Harrastustoiminnan tukemista, kursseille osallistumista 

Kotiapua

 • Kodin yleinen siisteys, ylläpitotehtävät, järjestely ja siivousapu
 • Ruoanlaitto
 • Vaatehuolto
 • Kodin teknologia- ja digiapu
 • Kevyet puutarha- ja pihatyöt
 • Kukkien hoito

Yhdessä ulkoilua

 • Ikäihmiselle sopivaa ja mielekästä liikuntaa
 • Yhdessä ulkoilua
 • Luonnosta nauttimista
 • Kotijumppaa- ja voimistelua

Asiointiapua

 • Kuljetus ja asiointiapu; kauppa; apteekki; viranomaisasiat, lääkärikäynnit, kirjasto, jne.
 • Kaupassa käynti, tavaroiden kantaminen, kauppalistan ja reseptien ideoiminen yhdessä  

Miksi Luonasi seura- ja kotipalvelut?

Muuttuvat elämäntilanteet voivat tuoda äkillisiäkin muutoksia monen ikääntyvän ihmisen elämään. Esimerkiksi sairauden aiheuttama kunnon heikkeneminen, puolison sairastuminen tai jopa menetys voivat yllättäen aiheuttaa suurta turvattomuutta ja yksinäisyyden kokemusta sekä kasvanutta arjen avun tarvetta.

Senioripalvelut Luonasi tarjoaa luotettavan ja turvallisen tavan huolehtia ikäihmisen hyvinvoinnista ja arjen sujuvuudesta. Tarjoamme virkistävää seuraa ja tuemme ikäihmisen aktiivisuutta ja toimintakykyä. Seurustelemme ja annamme kiireetöntä aikaa. Autamme monipuolisesti erilaisissa kodin askareissa ja tarjoamme säännöllistä kauppa- ja asiointiapua.

Luonasi seura- ja kotipalvelut sopivat ikäihmisille, jotka kaipaavat iloa, hyvinvointia ja aktiivisuutta arkeensa. Tarjoamme virkistävää seuranpitoa ja tuotamme monipuolista kotiapua, jotta ikäihmisen arki sujuu mahdollisimman mutkattomasti omassa kodissa asuen. Palveluillamme on ennaltaehkäisevä rooli; tuotamme palveluitamme monipuolisesti, jotta ikäihminen voi elää mahdollisimman sujuvaa ja onnellista elämää omassa kodissaan asuen.

Ketkä voivat ostaa Luonasi seura- ja kotipalveluita?

Luonasi seura- ja kotipalveluita voi ostaa ikäihminen itse, minkä lisäksi on tavallista, että palveluita ikäihmiselle ostavat esimerkiksi kaukana asuvat tai ruuhkavuosia elävät omaiset, jotka eivät ehdi itse käydä tarpeeksi läheisensä luona. 

Palveluita ostava omainen voi hyödyntää kotitalousvähennyksen -60%.

Yrityksille tarjoamme henkilöstöetuja ja mahdollisuuden yrityskummina toimimiseen.  

Asuuko ikääntynyt omainen yksin tai kaukana sinusta?

Iäkäs hyvinvoiva nainen hymyilee kameralle

Oletko huolissasi yksin asuvan omaisen pärjäämisestä tai hyvinvoinnista? Me autamme, hoidamme ja huolehdimme.

Kolme sukupolvea kävelemässä syksyisessä puistossa

Edistämme perheenjäsenten ja ikäihmisen yhteydenpitoa perhepiirille sopivalla tavalla, sekä turvaamme mielenrauhaa. 

Nuori nainen auttaa vanhemman naisen ulos autosta

Tarjoamalla Luonasi seura- ja kotipalvelun omaisellesi ehkäiset läheisesi mahdollista yksinäisyyden tunnetta, lisäät arjen sujuvuutta ja turvallisuuden kokemusta.

 Merkityksellisellä lahjalla annat turvaa ja elämäniloa ikäihmiselle.

Senioripalvelut Luonasi

Senioripalvelut Luonasi on vastuullisen vanhuspalvelun edelläkävijä, jonka palvelut tukevat ikäihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä. Palveluiden päämäärä on edistää mahdollisimman pitkään jatkuvaa, omaehtoista ja onnellista kotona asumista.

 • Kotitalousvähennyskelpoinen palvelu ikäihmisten iloksi ja hyvinvoinnin tueksi (kotitalousvähennys -60%) 
 • Senioripalvelut Luonasi on 100% kotimainen palveluyritys
 • Luonasi on kuntien sosiaalitoimien ja Aluehallintoviraston hyväksymä ja rekisteröimä palveluyritys 
 • Palvelut eivät sisällä erillisiä lisäkuluja tai piilokuluja 

 

Palvelutyötämme ohjaa yksilöllisesti räätälöity, kunkin asiakkaan tarpeen mukaisesti rakennettu palvelusuunnitelma ja -sopimus. Tekemistämme ohjaavia arvoja ovat vastuullisuus, yksilöllisyys, kunnioitus ja rehellisyys. Tuomme palveluillamme iloa ja mielenrauhaa sekä seniorille että omaisille ja edistämme yhteydenpitoa perhepiirin kesken.

Senioripalvelut Luonasi seura- ja kotipalvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia (-60%)

Luonasi Senioripalvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia.* Autamme tarvittaessa asiakkaitamme täysimääräisen kotitalousvähennyksen hyödyntämisessä. Tiesithän, että voit hyödyntää kotitalousvähennyksen myös ennakkoon, kun sinulla on säännöllinen palvelusopimus tai muuten tiedät, kuinka paljon tulet maksamaan kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä.

Kotitalousvähennyksen avulla voit tarjota myös arvokasta apua vanhemmillesi tai isovanhemmillesi, koska voit vähentää verotuksessasi vanhempiesi ja isovanhempiesi kotona teettämäsi työn.

Voit siis tilata omaisellesi Luonasi palveluita ja vähentää työt omassa verotuksessasi. Myös eläkkeellä oleva henkilö voi itse hyödyntää kotitalousvähennystä; vähennyksen voi tehdä eläketulojen verotuksessa samalla tavalla kuin ansiotuloista.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2023 on 3 500 euroa vuodessa. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus. 

Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 3 500 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. Jos vähennykseksi vaadittu määrä ylittää maksimin, viranomainen vähentää vähentämättä jääneen määrän toisen puolison veroista automaattisesti. Puolisot voivat saada yhteensä 7 000 euron vähennykset.

Kotitalousvähennyksen saa muun muassa tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- tai hoitotyöstä, jotka tehdään henkilön, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, iso-, otto- tai kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajanasunnossa. Asuntoon katsotaan kuuluvaksi myös piha-alue ja sillä sijaitsevat asumista palvelevat talousrakennukset. 

Kotitalousvähennystä ei voi tehdä, jos samaan työhön saa mm. omaishoidon tukea tai yksityisen hoidon tukea. Myös myönnetty palveluseteli estää kotitalousvähennyksen käyttämisen.

*lakipalveluita lukuunottamatta

Elämää ikä kaikki! Hyvinvointi kuuluu kaikille ikään tai elämänvaiheeseen katsomatta.

Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan yhdessä palvelutarpeistanne ja -toiveistanne.

Luotettava kumppani -logo

Kysy meiltä lisää, tilaa palveluita tai varaa maksuton tutustumiskäynti.

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

  Helsinki - Espoo - Vantaa - Kauniainen – Kirkkonummi - Lohja - Inkoo - Hyvinkää - Järvenpää - Mäntsälä - Nurmijärvi - Pornainen - Tuusula